• català
 • español
 • english

 • Main menu:

  Segueix en viu

   

  Mountaineers for Himalayas Foundation

   

  Segueix en viu
   

  Llistat de noticies:

  RSS Català
  patrocinadores

  Links:

  EL FENOMEN MARCO OLMO

  15/04/2009

  Lo siento, este artículo no está disponible en español

  Aquesta foto que va adjunta al text té molt més valor del que pot semblar a simple vista.

  Estàvem fent l’etapa reina de la ‘Marathon des Sables’ amb el Miquel (El meu company d’equip), i ens van començar a avançar els primers de la cursa que en aquella etapa, excepcionalment, prenien la sortida tres hores més tard que nosaltres.  Cap el Km. 55 tot just n’havien passat cinc entre els que es comptaven tres marroquís, un americà i un espanyol; i de seguida va arribar el sisè.

  Corria com una llebre, amb gran agilitat i molta energia, i encara amb gairebé quaranta Km. per davant. Però no era un corredor normal; si no que es tractava d’un extraterrestre, un esser absolutament fora de les normes, un atleta increïble… era l’heroi absolut del Miquel (i m’imagino que de molta gent més), del qual feia més de quatre anys que me’n parlava.

  Anava dins dels “Top 10” d’entre 890 corredors i…. Tenia 60 anys!!

  En Marco Olmo és un “Avi” italià que domina moltes de les curses més prestigioses del món de muntanya de llarga distància; considerat com un dels millors corredors de curses de muntanya d’Europa. Entre molts resultats increïbles, destaquen que el 2008 va ser el Campió del món d’Ultra Trail amb 60 anys ja complerts; l’any anterior va guanyar la ‘TransGranCanaria’ de 115 Km., rebaixant el record anterior amb més de 3 hores; el 2006 i 2007 va guanyar l’Ultra Trail del Mont Blanc, segurament la cursa més dura i de més prestigi del circuit de muntanya (Amb 166 Km. i 10.000 metres de desnivell positiu), i així fins a una llarga llista de grans resultats que no son de cap manera, propis d’esportistes de la seva edat.

  En aquesta edició de la MDS va quedar finalment el dotzè, però és que ell llueix més quan les etapes son molt més llargues del què acostumen a ser aquí.  És a les curses de llargues distàncies on està sempre entre els millors, sempre marca la diferència a partir de les distàncies considerades “per mortals”. Quan es porten ja més de 60 Km., o més de 6 o 7 hores de cursa, és quan aquest iaio continua corrent com una màquina i deixa a tots o la gran majoria dels seus rivals clavats i amb la doble derrota d’estar superat per un atleta que apart de ser millor, els pot fins a més que doblar en edat.

  Al voltant d’aquest home hi ha multitud de llegendes: És vegetarià estricte, no va mai a fer-se massatges de recuperació, porta una vida absolutament austera, sempre vesteix o calça material molt espartà en un entorn en que tothom acostuma a anar a la ‘última’, corre gairebé cada dia de l’any excepte el dia després de la MDS, etc… Tant especial és aquest fenomen que, evidentment n’hi hauria per a fer-ne una pel•lícula.  I és precisament això el que estan fent ara mateix, segons podeu consultar a la web  www.unpassodopolaltro.it,  i que serà, sens dubte apassionant.

  Per tot això, els pocs segons que vàrem poder córrer amb ell i fer aquesta foto del Miquel amb el seu heroi, van estar tota una experiència.

  I després diuen que l’edat ens limita… Que li preguntin al Marco Olmo!!

  ALBERT BOSCH

  ¡Participa! Escribe un comentario
  Els vostres comentaris

  Comentario de paolo
  Fecha: 1 October 2009, 18:04

  EL film esta terminado (80′) Y esta disponible y con subtitolos en espanol.
  aqui esta el trailer espanol:
  http://www.youtube.com/watch?v=KCikFHOHluo

  Comentario de Arcadi
  Fecha: 17 April 2009, 18:40

  “La diferència està a la ment”

  (el cos no sembla pas de 60 tacos)

  Quina màquina!