• català
 • español
 • english

 • Main menu:

  Segueix en viu

   

  Mountaineers for Himalayas Foundation

   

  Segueix en viu
   

  Llistat de noticies:

  Everest

  Everest

  LA REINA DE LES MUNTANYES
  Glups… Què difícil és posar-se a escriure alguna cosa sobre aquesta muntanya. Per un costat és, sens dubte, la més famosa de totes i, per això, sobre la que més haureu llegit. Per una altre, té el “Handicap” de que, per ser la més alta del món, multitud d’alpinistes la volen coronar, i això ha fet que es banalitzi bastant aquest cim. I al final, suposa per a nosaltres el repte definitiu.

  Anem per parts: Com tothom haurà llegit molt sobre l’Everest, no val la pena descriure-la en detall. És la muntanya més alta del món, situada en ple Himàlaia, a la frontera entre Nepal i el Tibet Xinès (Xinès, encara que ens pesi). Va ser conquistada per primera vegada al 1953 pel Neozelandès Edmund Hillary, juntament amb el Sherpa Nepalès Tenzing Norgay. Els Nepalesos li diuen “Sagarmatha” (el front del cel) i al Tibet “Chomolungma” (mare de l’univers). La muntanya va ser anomenada “Everest” en honor a Sir George Everest, britànic, topògraf general de la Índia, al 1865. Sobre ella s’han escrit centenars de llibres explicant tots els punts de vista possibles del rei dels cims del nostre planete.

  Un aspecte negatiu que, sens dubte té l’Everest, és que, precisament per ser el punt més alt del món, està en l’objectiu de molts alpinistes i aventurers. Això ha provocat que gran número d’expedicionaris intentin cada any fer-hi cim. Molts d’ells ho fan per sincera vocació, per amor a la muntanya i la natura, i per objectius nobles. D’altres només volen robar-li part del seu esperit per omplir el seu Ego personal i aconseguir la glòria i fama que això els aporta. Entre tots, però més encara els segons que els primers, han fet que els mitjans de comunicació hagin escrit pàgines i pàgines sobre l’Everest. I quan la premsa escriu, ja se sap: Una part respon a una informació contrastada i seria, i l’altra prové de fonts i informacions de dubtosa procedència. Amb tot això, l’opinió pública està una mica confosa: En un extrem estan els que veuen en l’Everest la major de les gestes possibles, i de l’altre els que creuen que és un passeig fàcil i estandarditzat. Segur que els primers estan un mica impressionats per aquesta Deessa de les muntanyes; i als segons m’agradaria demanar-los s’acostessin al seu camp base i, per un moment, es plantegessin de debò la possibilitat de llançar-se cap al cim.

  Per a nosaltres serà, sens dubte, el repte màxim del nostre projecte “7 Cims”. Segurament no ens haguéssim plantejat directament fer l’Everest si aquest no hagués format part dels nostres 7 objectius. Però allà el tenim, a la nostra llista. Pujar a 8.848 metres, sent el punt més alt existent a la terra, amb els riscos i complicacions que això suposa, serà, sens dubte, la guinda del nostre particular pastel.

  Alçada: 8.848 m.
  Localització: Himàlaia – Frontera entre Tibet i Nepal
  Principals dificultats: Menú Complet:  Màxima alçada – Risc d’Esquerdes – Risc de Devesalls – Fred Extrem a partir de 7.000 m. – Dificultat d’aclimatació  – Duresa Física  – Expedició complicada i costosa – 2 mesos fora de casa
  Data expedició: Programada per Maig 2010